Skocz do zawartości
Wiosna w obiektywie! Konkurs fotograficzny - Weź udział! ×

Nowy szablon forum
csowicze.pl

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

XXXXXXXXXXXXXXX

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

CCCCCCCCCCCCCCC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ze względu, że coraz bardziej zbliżamy się do kolejnej aktualizacji to przedstawię jej założenia..

• Na starcie poinformuję, że jestem zmuszony usunąć wszystkim fajki a także CTBany.
    • Jest to spowodowane tym, że domyślnie każdy kto wejdzie pierwszy raz na serwer, będzie dostawać blokadę na 60 minut z powodem zapoznaj się z zasadami
      • Przez pierwsze trzy dni po aktualizacji blokada nie zostanie nadana
    • Dodatkowo został zmieniony system fajek, od teraz można będzie je otrzymywać nawet jak jest się rozłączonym z serwerem, dzięki czemu wszystkie prośby o fajki będą realizowane natychmiastowo
  • A teraz do konkretów..
    • Nowa komenda !licytacja - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o targowanie się, kto więcej da fajek za FreeDay'a. Osoba, która wpisała !licytacja otrzymuje fajki, a ta co wygrała licytację wygrywa FreeDay'a
    • Nowa komenda !fd - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o to, że w następnej rundzie otrzymuje się FreeDay'a
    • Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a)
    • Nowa komenda !podziel i !polacz - dostępne dla wardena - chodzi o to, że warden dzieli więźniów na dwie drużyny - czerwoną i zieloną. Jeżeli wprowadzi !box to czerwoni czerwonym nie zadają obrażeń, lecz zielonym zadają normalnie - jest to tak zwana mini. wojna gangów
    • Nowa zabawa wojna - CT walczą przeciwko Więźniom i w zależności ile jest terrorystów to tyle razy więcej dostają HP strażnicy na początku.
    • Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT)
    • System eventów - wszystko automatyczne
      • Jeżeli weekend to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, mniej aktywny anty-flood
      • Jeżeli event to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, latarka, mniej aktywny anty-flood
      • A jeżeli święta to w sumie to same niespodzianki (polecam zobaczyć 24.12)
    • Nowe życzenie będzie dostępne po 15 sekundach od zginięcia ostatniej osoby z drużyny terrorystów
    • Nowe RESy na koniec rundy
    • Nowe wiadomości podpowiadające na koniec rundy
    • System anty-flood dla klawisza +use (dostępne raz na 5 sekund)
    • Nowe mapy
    • Naprawione bicie kosą podczas FreeDay'a, rozgrzewki oraz niewidzialności
    • Nowe rzeczy do sklepu - nanokombinezon, scout i parę rzeczy poprawionych..
    • W sklepie można kupić 3 lub 5 razy (5 razy mogą VIPy) na rundę
    • Niektóre LR poprawione
    • Brak radaru na chowanym
    • Komenda !losuj dla wardena
    • Inny system - lepszy dla administracji - talk podczas chowanego (juz nie będziemy korzystać ze zmiennej sv_deadtalk)

To raczej tyle.. Albo aż tyle, prawdopodobnie pominąłem sporo rzeczy, ale to sami się przekonacie.

Odnośnie jakichś testów to zapraszam od 18 stycznia na serwer testowy 80.72.34.122:27100 (hasło: pass).

A teraz może kiedy update? Zaplanowałem go w połowie stycznia, ale raczej się nie uda, będzie on prawdopodobnie pod koniec stycznia wykonany solidnie. Jest to ostatni update JailBreak wykonany w takim stopniu przeze mnie, kolejne update nie będą dosięgały 90 plików tylko kilku..

Jeżeli coś nie jasne w temacie to jedynie żalić się na moją szkołę, która w programie nauczania ma do nauczenia się 20 interface'ów gniazd/portów urządzeń + do tego informacje tj. szybkość/wielkość szyny itd..

Co o tym update sądzicie? Proszę o wypowiedzi :D

Pozdro,

SztangaBicepS

Napisano

Nie podobają mi się nastepujące podpunkty:
Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a)
Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT)

System anty-flood dla klawisza +use (dostępne raz na 5 sekund)
A tych nie rozumiem:
Komenda !losuj dla wardena

Nowe RESy na koniec rundy

Napisano

Mi się wszystko podoba tylko:

-Jak jest licytacja to wszystkie fajki wędrują do więźnia który ją zarządził czy tylko osoby Która dała najwięcej?

-!losuj też nie rozumiem

-nowe resy to chyba piosenki

-Nanokombinezon na czym będzie polegał? Ile będzie trwał?

-Co jeśli fd się zbuntuje?

Napisano

Nie podobają mi się nastepujące podpunkty:

Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a)

Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT)

System anty-flood dla klawisza +use (dostępne raz na 5 sekund)

A tych nie rozumiem:

Komenda !losuj dla wardena

Nowe RESy na koniec rundy

- Osoba z beaconem zostaje automatycznie zabita, ponieważ to jest FreeDay, a FreeDay nie może mieć życzenia

- Leczenie mało daje, jest to lepsze niż udostępnienie medyka dla CT

- System anty-flood to jest to, że np. respisz te kulki na arizonie.. To jest m.in. przeciwko temu..

- Komenda !losuj losuje jednego zywego terroryste i podaje mu nick

- Nowe RESy - nowe piosenki na koniec rundy - round end sound (RES)

Gdyby na serwerze 90% nie grało dzieci nie byłoby tyle zmian...

Mi się wszystko podoba tylko:

-Jak jest licytacja to wszystkie fajki wędrują do więźnia który ją zarządził czy tylko osoby Która dała najwięcej?

-!losuj też nie rozumiem

-nowe resy to chyba piosenki

-Nanokombinezon na czym będzie polegał? Ile będzie trwał?

-Co jeśli fd się zbuntuje?

- Fajki wędrują do licytatora (czyli do osoby co wpisała !licytacja) a nagrodę dostaje osoba, która dała najwięcej - nagrodą jest FreeDay w następnej

- Losuj to wytłumaczyłem wyżej..

- Dokładnie, RES oznacza RoundEndSound

- 80% przezroczystości, będzie trwał całą rundę. Niedostępny dla kurczaka.

- To musi tak się zbuntować, żeby zdążyć przed ostatnim więźniem.. Tak jak wyżej napisałem FreeDay i tak nie ma życzenia więc nie ma sensu, żeby żył..

Napisano

Moim zdaniem świetny uptade

Minusy:

-brak

Pytania:

- Czy w menu !lr bedzie dostapna !licytacja i !FD? czy poprostu trzeba bedzie komendą to wpisać

- czy !podziel i !polacz bedzie dostapna w menu wardena?

- na jakiej zasadzie będą działały podpowiedzia na koniec rundy

- ile bedzie kosztowala kamizelka

Ogólnie wszystko na plus!

2015-Minions-Movie-Funny-Poster-Wallpape

Napisano

Mam jeszcze jedną szybką propozycję :

Aby można dac zabawę do 14 bo jak wszyscy mieli wardena to nie będzie zabawy.

Zapomniałem o tym napisać xD

Jeżeli ilość zablokowanych CT jest równa ilości CT to każdy może wpisać wardena..

Tak więc, już nie będzie problemów, żeby zostać prowadzącym :)

Moim zdaniem świetny uptade

Minusy:

-brak

Pytania:

- Czy w menu !lr bedzie dostapna !licytacja i !FD? czy poprostu trzeba bedzie komendą to wpisać

- czy !podziel i !polacz bedzie dostapna w menu wardena?

- na jakiej zasadzie będą działały podpowiedzia na koniec rundy

- ile bedzie kosztowala kamizelka

Ogólnie wszystko na plus!

Dzięki :D

- W LR nie wiem, czy jest sens dodawać tego, jak uważasz?

- W menu wardena będą dodane komendy do kategorii komendy na więźniach

- Podpowiadanie na koniec rundy? Hmm? Nie rozumiem..

- Kamizelka będzie kosztowała ok. 3000 fajek (+/-)

Napisano

Dzięki :D

- W LR nie wiem, czy jest sens dodawać tego, jak uważasz?

- W menu wardena będą dodane komendy do kategorii komendy na więźniach

- Podpowiadanie na koniec rundy? Hmm? Nie rozumiem..

- Kamizelka będzie kosztowała ok. 3000 fajek (+/-)

Wiadomości podpowiadające; o to chodzi.

A teraz do konkretów..

• Nowa komenda !licytacja - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o targowanie się, kto więcej da fajek za FreeDay'a. Osoba, która wpisała !licytacja otrzymuje fajki, a ta co wygrała licytację wygrywa FreeDay'a
  • Nowa komenda !fd - dostępna dla ostatniego terrorysty - chodzi o to, że w następnej rundzie otrzymuje się FreeDay'a
  • Od teraz osoba, która jest oznaczona beaconem zostanie zabita jeżeli ilość żyjących więźniów będzie równa 1 po usunięciu graczy z beaconem (domyślnie beacon jest dla FreeDay'a)
  • Nowa komenda !podziel i !polacz - dostępne dla wardena - chodzi o to, że warden dzieli więźniów na dwie drużyny - czerwoną i zieloną. Jeżeli wprowadzi !box to czerwoni czerwonym nie zadają obrażeń, lecz zielonym zadają normalnie - jest to tak zwana mini. wojna gangów
  • Nowa zabawa wojna - CT walczą przeciwko Więźniom i w zależności ile jest terrorystów to tyle razy więcej dostają HP strażnicy na początku.
  • Leczenie strażników co 5 sekund o wartość ((IlośćŻyjącychT + 10) / IlośćŻyjącychCT)
    • Jeżeli weekend to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, mniej aktywny anty-flood
    • Jeżeli event to przysługują nowe rzeczy tj. więcej fajek, latarka, mniej aktywny anty-flood
  • Nowe życzenie będzie dostępne po 15 sekundach od zginięcia ostatniej osoby z drużyny terrorystów

Moim zdaniem komenda !licytacja i !FD powinny być dostepne w menu !lr. Będzie to o wiele łatwiejsze :)

2015-Minions-Movie-Funny-Poster-Wallpape

Napisano

Wiadomości podpowiadające; o to chodzi.

A teraz do konkretów..

Moim zdaniem komenda !licytacja i !FD powinny być dostepne w menu !lr. Będzie to o wiele łatwiejsze :)

- Wiadomości podpowiadające na koniec rundy.. Źle to sformułowałem :D Co x sekund (prawdopodobnie co 30 sek) na czacie pojawia się jakaś informacja automatyczna.. Chodziło o to, że te wiadomości, będą nowe, bardziej przydatne

- Okej dodam owe komendy w !LR

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie