Skocz do zawartości
Wiosna w obiektywie! Konkurs fotograficzny - Weź udział! ×

Nowy szablon forum
csowicze.pl


Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

XXXXXXXXXXXXXXX


Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

CCCCCCCCCCCCCCC


Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pOhUGcp.png


 


Kopia_dampf2.JPG


 


Postanowiłam przekazać wam przepis mojej mamy, którą kocham nad życie za te pampuchy. Co roku na wigilię mi je robi i zawsze staram się robić je sama i z każdym rokiem wychodzą mi coraz lepiej. Jest to również dobra przekąska do zjedzenia na chłodne dni. Baardzo gorąco polecam.  <3 


 


Składniki: 


 


- 5 gotowych klusek na parze - pampuchów


- powidła śliwkowe


- 3 szklanki mleka 


- Zmielony mak z cukrem pudrem


- 5 łyżek cukru


- budyń waniliowy bez cukru


 


Przygotowanie:


 


Na samym początku zajmijmy się pampuchami. W "surowych" pampuchach za pomocą szpikulca drążymy dziurę, żeby zrobić miejsce na powidła, następnie szprycą cukierniczą "wciskamy" to do środka powidła. Zostawiamy na kilka minut.


Później przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu, tylko z tą różnicą, że używamy do tego 3 szklanki mleka, a nie 2. I 5 łyżeczek cukru zamiast 4.  Z tego ma powstać nie za rzadki, ale i nie za gęsty sos waniliowy. Jeżeli sos jest nazbyt płynny dodajcie odrobinę mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimnego mleka. Następnie gotujemy wodę w garnku do gotowania na parze. Nadzianego pampucha umieszczamy na sicie nad wrzątkiem i gotujemy 3-4 minuty na parze.


Na talerz wylewamy sos waniliowy, na nim układamy pampucha i posypujemy obwicie zmielonym makiem wymieszanym z cukrem pudrem. 


 


Najlepszy jest na ciepło. <3


 


Smacznego!


ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

Napisano

w sumie prosty i mam nadzieje, że smaczny przepis. 

mogłaś się troszkę wysilić i dać przepis na własne pampuchy bo na pewno domowe lepsze. 

plusik rzecz jasna dla Ciebie kuchareczko nasza! :*

 

Hihi, fakt mogłabym, ale to już nie będzie przepis mojej mamy <3 

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

  • Zasłużony
Napisano

UU, coś dla mnie. Uwielbiam takie rzeczy. Poproszę Moją Anię, żeby mi zrobiła :)

Darmowy hosting zdjęć i obrazków
  • Sponsor
Napisano

Pierwsze słyszę o takim czymś, choć jestem kucharzem 4,5 roku to no. Myślę, że będzie okazja kiedyś zrobić i spróbować :)

 

w sumie prosty i mam nadzieje, że smaczny przepis. 

mogłaś się troszkę wysilić i dać przepis na własne pampuchy bo na pewno domowe lepsze. 

plusik rzecz jasna dla Ciebie kuchareczko nasza! :*

 

Kuchareczko nasza? I kucharz ShadoOw xd

     

 

 

 

                                             giphy.gif

                                             giphy (2).gif

Napisano

Pierwsze słyszę o takim czymś, choć jestem kucharzem 4,5 roku to no. Myślę, że będzie okazja kiedyś zrobić i spróbować :)

 

 

Kuchareczko nasza? I kucharz ShadoOw xd

Hihi, jestem dumna z tego, że udało mi się Ciebie zaskoczyć :)

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

  • 3 tygodnie później...
Napisano

Wiadomość wygenerowana automatycznie

 

temat_zamkniety.png
Powód: /cl

 

Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami.
Administracja CSowicze.pl

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie