Skocz do zawartości
Wiosna w obiektywie! Konkurs fotograficzny - Weź udział! ×

Nowy szablon forum
csowicze.pl

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

XXXXXXXXXXXXXXX

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

CCCCCCCCCCCCCCC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponuję usunąć komendę 'amx_ip' 

Jak sama nazwa mówi po wpisaniu mamy dostęp do ip wszystkich graczy z serwera, może się zdarzyć coś takiego, że przyjdzie jakiś pajac, którego będzie ktoś bił, będzie miał maszynke i się będzie mógł bawić w ddosy, np ostatnio grałem po nocy i jakieś łebki się spłakały na mnie i jeb, 500 pingu, wątpię że to mógł być przypadek, ale kto wie. Pozdrawiam:x 

• Zasłużony
Napisano

Tutaj akurat muszę się zgodzić.

Do IP powinni mieć dostęp tylko admini oraz właściciele. 

Napisano (edytowane)

To teraz wytłumaczcie mi jak gracz który lata odpalony Non Steam bez obecności admina ma dostać bana? Ostatnio wstawiłem takiego delikwenta, dzięki komendzie amx_ip mogłem rozpisać demko, a UBt mógł go zbanować po IP. Wiadomo NS nie ma SID'u, a ban na nick jest bez sensu bo może go zmienić i cheatować w wolnej chwili dalej. Poza tym, w internecie można znaleźć bardzo dużo informacji na temat rzekomego DDoS'u, jak je zwalczać i czy to z pewnością jest DDoS. Bardzo długo gram w cs'a, grałem mixy na Mircu, na różnych serwerach, zdarzyło mi się nawet, że podczas gry na serwerze, ktoś miał taki dostęp, że graczom otwierał szufladkę CD-ROM :D ale nigdy nie spotkałem się, żeby ktoś mnie DDoS'ował, szansa 1/1000000. Jeśli ktoś ma problem z DDoS'ami @ realzjcczgłoś sprawę na policję, takie sytuację są karalne, a pamiętaj w internecie nikt nie jest anonimowy, nie wiadomo z ilu VPN i maszyn by wysyłał pakiety - nie ma opcji.

Edytowane przez katonator
Napisano

Lepiej gdy ktoś będzie miał problem z ddosami by ktoś mógł zbanować jakiegoś głupiego cheatera... amx_ip tylko dla adminów i po kłopocie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie