Skocz do zawartości
Wiosna w obiektywie! Konkurs fotograficzny - Weź udział! ×
Forum
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

Forum

Forum

Forum

Nowy szablon forum
csowicze.pl

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej1

XXXXXXXXXXXXXXX

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej2

CCCCCCCCCCCCCCC

Czytaj więcej3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

spacer.png

Chciałabym przedstawić wam recenzję filmu, który miałam okazję obejrzeć jakiś czas temu. 

Mam nadzieję, że zostaniecie z tą recenzją od samego początku, aż do końca i przeczytacie całość - będę wdzięczna wam za opinię - taką od serducha <3

Czy urzekł mnie tak bardzo? Przekonajcie się sami ! 

spacer.png

spacer.png

Ostatnio kręcą mnie filmy gatunku Sci-Fi, który chciałabym wam przedstawić. Jest on przełomowym przełożeniem do komiksu Valerian. Jego premiera była w 2017 roku, więc jest dosyć młody. Głównymi aktorami jest Laureline (Cara Delevingne), która wystąpiła również w ekranizacji "Legion Samobójców" oraz Valerian (Dane DeHaan); amerykański aktor występujący również w Spider-Man'ie 2. Główni bohaterowie wcielają się w kosmicznych agentów odpowiedzialnych za utrzymanie porządku na terytorium galaktyki. 

spacer.png

Według mnie w głównym duecie oczywiście najlepiej prezentuje się Laureline prezentując kobietę silną, niezależną i pozbawioną wszelkich uczuć. Nie zawsze się jej to udaje, bo w głębi duszy wie, że Valerian jest jej pisany.  Ekranizacja jest mocno spektakularna i kolorowa. Wyobraźnia została ujawniona w nowatorski i oryginalny sposób, tworząc dobry obraz. 

spacer.png

Moje spostrzeżenie, które przykuło uwagę jest obraz (w 3D, jeszcze lepszy).  Jest bardzo ciekawie wykonany. Nie ukrywam, że jest tam akcja pomieszana z romansem, ale w zupełności można stwierdzić, że film godny polecenia. Nie jest przesadzony, jak znaczna większość ekranizacji. Trzyma w napięciu oraz wciąga w relacje z ludźmi. Ma bardzo ciekawe dialogi co czasem pozwala na "śmieszkowanie".

Film oceniam na 8/10. 

spacer.png

spacer.png

ddnxb19-1177b5ba-b62f-4a05-915c-461742245466.gif

• Legenda Sieci
Napisano

Fajna, krótka, treściwa bez większych spoilerów ale napisana od siebie recenzja! + za prace, chęć i na zachętę do dalszej pracy

sygnatura.gif.f6fcbaf6018c083a7bac8bcf6bfb196f.gif

WIĘCEJ O MNIE --> TUTAJ <--

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie