Skocz do zawartości
Wiosna w obiektywie! Konkurs fotograficzny - Weź udział! ×
Forum
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

Forum

Forum

Forum

Nowy szablon forum
csowicze.pl

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej1

XXXXXXXXXXXXXXX

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej2

CCCCCCCCCCCCCCC

Czytaj więcej3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie Csowicze, dzisiaj przedstawię mam najbardziej znaną grę MMO/RPG na przeglądarki internetowe jaką jest Shakes & Fidget.

sf.jpg.9a8d8d95cd5e21375a9ff17920a0a99d.jpg

Gra którą nazwę wspomniałem wyżej to zabawne RPG, które przez 5 lat zgarnęło aż 8 nagród w dziedzinie najlepsze RPG. Tytuł pojawił się po raz pierwszy w Europie, w 2009 roku 21 czerwca (Niemcy). Nie trzeba było długo czekać na pojawienie się "Prywatnych serwerów". Jednym z takich o to serwerów może byc chociaz by nawet nasz polski serwer rosa*.pl Ale senetor, co  to są prywatne serwery o co w tym chodzi?! - już wam tłumaczę <3 Słowo prywatne nie jest dość adekwatne do tego co robią twórcy prywatnych serwerów do S&F. Kluczową rolę odgrywa tutaj kod gry który NIE BYŁ jakoś super zaszyfrowany. Starsi gracze tego tytułu wiedzą i pamiętają, że aby być najlepszy w tą grę trzeba było w nią mieć ponad 1000 godzin + kupować przedmioty w sklepie "U Kowala" za walutę w grze jaką są i będą Grzybki. Po założeniu konta na takim serwerze gracz otrzymuję odrazu po 120kk monet i 100k grzybków.  Dlaczego gracze tego tytułu wybierają serwery prywatne? - Cóż, jako gracz tego tytułu mogę powiedziec szczerze, że ludzie grają tam tylko po to by zabłysnąć w TOP 1. Głównym powodem dla którego też tam grają jest to, że nie chce im się wydawać "olbrzymich pieniędzy" na grzybki.  Czy granie na takich serwerach jest bezpieczne? - Cóż, co do tego nie jestem pewien. Nie wiemy tak naprawdę kto stworzył ten "Serwer" i czy osoba która ta zrobiła ma wobec nas graczy dobre intecje. Jako gracz odradzam wam gry na tego typu serwerach, głównie dla waszego bezpieczeństwa :).  Jeżeli już gadamy sobie o prywatnych serwerach to dodam, że S&F nie jest jedyną grą która ma prywatne serwery. Grami które też doczekały się takich o to "tytułów" są:

-Dark Orbit
-Hero Zero
-Margonem
-Taern
-Metin 2
-WoW
Jaki jest zatem punkt tworzenia takich o to serwerów do wyżej wypomnianych przez ciebie tytułów? - Główne po to by zabrać ludzi z "bezpiecznych" serwerów. Nie zapominajmy też o tym, że właściciele takich o to serwerów zarabiają na każdym wejściu takiej o to takiej osoby. Dzięki dziadkowi reddit, udało mi się znaleść informacje, że za każdego gracza na Niemieckim serwerze właściciel dostaje około 1.42$. Powiecie zatem, że jest to mało ale pomyślcie o tym że na takie serwery wchodzi po dziesiątki, jak nie setki tysięcy osób.

To wszystko jak na razie, gdybym coś sobie przypomniał to dopisz. Trzymajcie się ludziska :) 

INFORMACJE POZYSKANE Z reddit'a

PRYWATNE WIADOMOŚCI:

• Proszę nie wysyłać do mnie setki PW w jednej sprawie.
  • Przy wysyłaniu wiadomości trzymaj się JEDNEJ WIADOMOŚCI na dany temat.
  • Kontaktując się ze mną pamiętaj aby odrazu pisać o co konkretnie chodzi, ponieważ oszczędzi to mój czas,  jak i Twój.
  • Nie pisz po jednym wyrazie, sformułuj zdanie. 
Gość Mrs.Fuksiara
Napisano

Podoba mi się to, że w środku tekstu, ważniejsze informację są oznaczone innym kolorem :D

Super, super, super! 

Napisano

temat_zamkniety.png

PRYWATNE WIADOMOŚCI:

• Proszę nie wysyłać do mnie setki PW w jednej sprawie.
  • Przy wysyłaniu wiadomości trzymaj się JEDNEJ WIADOMOŚCI na dany temat.
  • Kontaktując się ze mną pamiętaj aby odrazu pisać o co konkretnie chodzi, ponieważ oszczędzi to mój czas,  jak i Twój.
  • Nie pisz po jednym wyrazie, sformułuj zdanie. 
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie