Skocz do zawartości
Wiosna w obiektywie! Konkurs fotograficzny - Weź udział! ×
Forum
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

Forum

Forum

Forum

Nowy szablon forum
csowicze.pl

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej1

XXXXXXXXXXXXXXX

Przygotowaliśmy dla Was nowy wygląd forum! Na pewno znajdziecie rzeczy, które można ulepszyć. Dajcie nam znać w dedykowanym wątku. Wasza opinia jest dla nas ważna!

Czytaj więcej2

CCCCCCCCCCCCCCC

Czytaj więcej3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, 

chciałbym zaproponować kilka zmian jeśli chodzi o wygląd wywiadów.

Zmiana dotychczasowego wyglądu rekrutowania osób na wywiad.

Obecnie każdy, dosłownie każdy zainteresowany użytkownik może się zgłosić do niego - LINK DO TEMATU. Moim zdaniem jest to totalnie bezsensu ponieważ w prawdziwym życiu zwykły szary człowiek nie idzie do jakiejkolwiek gazety żądać o wywiad, a zazwyczaj musi coś zrobić. Sądzę, że to redaktorzy powinni znajdować osoby, które są w danej chwili "popularne" na sieci i przeprowadzać z nimi wywiady. Wywiady z popularnymi osobami się lepiej czyta niż z jakimiś randomami i przede wszystkim zapewniają więcej wyświetleń. 

Kolorystyka i Treść pytań.

Wywiad z Pietrek90 - rozumiem, że to był pierwszy wywiad redaktora @ jokerek23 , ale nie chcę mi się wierzyć, że pozostali członkowie redakcji niemieli do niego wglądu przed publikacją. Tego wywiadu nie dało się czytać przez same kolory, które totalnie zniechęcały czytelników. @ Mrs.Fuksiara  fajnie dobiera kolory do wywiadów i dziwię się czemu w tym przypadku ktoś zmieniał kolorystykę. 

Dlaczego wywiady są tak krótkie, a pytania nieprzygotowane? Polecam na starych sieciach poszukać wywiadów z 2014-2016 roku. Przecież tam wywiady zajmowały bynajmniej 30 minut na samo przeczytanie. Każdy poprawny wywiad powinien zająć przynajmniej 10-15 minut na samo przeczytanie, a pytania powinny być dobrane do osoby oraz do wyczerpania danego tematu w 100%.

Obecnie w każdym wywiadzie jest ten sam wzór:

- Pytania ogólne (głównie o życie prywatne)

- Pytania o sieć

- Krótkie Q&A

Czemu by nie pozbierać trochę informacji na temat danej osoby i pytać o konkrety, a nie tylko brać pytania z poprzednich odpowiedzi?

Według mnie to wygląda następująco:

- Masz kota?

- Tak, mam.

- Super, co robisz w życiu? 

P.S

Zostanie chwili dłużej przy jednym temacie to nie zbrodnia :) 

Trochę beka bo najpierw był płacz o brak propozycji, a teraz jest problem o to, że ktoś coś więcej chce. Żenada

To jest propozycja, a tutaj redaktorzy już się popłakali na chatboxie :(

Edytowane przez Boski Z Polski

Pozdrawiam fanów,

Boski Z Polski

Gość Mrs.Fuksiara
Napisano

O boże, boże jaki Ty jesteś czepialski, bardziej niż ja. Porażka :D

Punkt 1. - Ale żem śmiechła xD
Ułatwia to redaktorom pracę. Jeżeli ktoś jest chętny i ma czass - zapisuje się. Nie szuka się wtedy po 1000 użytkownikach, czy ktoś chce wywiad i czy ma czas, blablabla. Niektórzy tez na forum wchodzą raz na tydzień więc no. Są też osoby wybierane poza zapisami - ja tutaj wybieram osoby, z którymi mam kontakt, bo często "szaraki" są na chwilę. 

Punkt 2. - Każdy redaktor obiera swój własny wzór oraz kolorystykę. Narzucać to możesz sobie u siebie na serwerze. 
Nie, nie mieli wglądu przed publikacją. Jedynie, gdy ktoś wyślę innej osobie z redakcji to ma wgląd :) 
Jeżeli chodzi o moją osobę, dobieram pytania pod osobę oraz robię to swoim wzorem, więc nie uważam, że robię to jakoś źlę. 

@ jokerek23 jest osobą uczącą się pisać wywiady, to świeżaczek, więc jeżeli masz jakieś uwagi to do niego na pw, bądź w komentarzu. 
Tak samo jeżeli masz jakieś "ale" co do moich wywiadów. 

Skoro nie podoba Ci się obecna forma. Zapraszam do redakcji. Sprawdzimy jak Ty poradzisz sobie z tworzeniem wywiadów i tak dalej. Droga wolna. 

Edit #1 
@ Boski Z Polski  Nikt się nie spłakał, chyba, że Ty :) Propozycja nie wygląda jak narzucanie komuś, co ma robić, w jaki sposób, bo sam byś lepiej nie zrobił. Chwalisz się "jak to ja nie zrobiłem redakcji", a tak naprawdę dowodów zero. 
To jest zwyczajne próbowanie narzucania swoich racji, ale nie chce mi się tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiesz ;> 

Edit #2 
Dziękuję za wyrażenie swojego zdania. Bardzo nam miło, ze chciałbyś pomóc budować nam redakcje. Czekamy na Twoje podanie :> 

• VIP
Napisano

Nie wygląda to jak propozycja a bardziej wciskanie nam czegoś na siłę. Co do wywiadów to moim zdaniem znacznie nam ułatwia to pracę jeżeli dana osoba się sama zgłosi z racji, że wiemy kto ma chęć uczestniczyć w wywiadzie. Co do kolorystyki i charakteru wywiadu - był to mój pierwszy wywiad w życiu i nie do końca wiedziałem jak to zrobić. Starałem się aby w miarę trzymało się to kupy. Z chęcią przyjmę twoje uwagi na przyszłość i będę starał się robić dłuższe wywiady. Co do pytań i kolorystyki - jest to zazwyczaj spontan aby nie było typowego pytania i odpowiedzi bo nie w tym rzecz. Kolorystykę wybieram taka jaka mi akurat pasuje. Pozdrawiam :). 

9U61ktU.png

Gość ferstel
Napisano

temat_zamkniety.png

Takie rzeczy powinny być kierowane osobiście do @ Redaktor bądź @ Opiekun Redaktorów w celu przedstawienia swojej propozycji. 
Każdy z tych rang pewnie zapoznał się z tematem, ale to prawdopodobnie sam @ Redaktor podchodzi do zbudowania i przedstawienia wywiadu a Ty tylko przedstawiłeś swoją propozycję. Możliwe że ktoś z tego skorzysta, ale nie obiecuję ;)  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie